Δύο σεμινάρια για το θέμα των θαλάσσιων απορριμμάτων για τους εκπαιδευτικούς της Α΄Αθηνών έγιναν στις 26 (για τη δευτεροβάθμια) και 27 Φεβρουαρίου 2020 (για την πρωτοβάθμια) με τη συμμετοχή περ. 60 εκπαιδευτικών.  Οι συμμετέχοντες εισήχθησαν στο πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων αλλά και στο νέο σχετικό πρόγραμμα του MEdIES. Πήραν μέρος σε δραστηριότητες για τα πιο συχνά θαλ.απορρίμματα, τις αιτίες και τις επιπτώσεις τους στα θαλάσσια ζώα, το περιβάλλον και την κοινωνία, και συζήτησαν πώς, πολίτες και μαθητές, μπορούμε να δράσουμε για να συμβάλουμε στον περιορισμό του προβλήματος. Μετείχαν επίσης σε παιχνίδια για τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης και ειδικά στον μπλε κάδο.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη διοργάνωση ενός καθαρισμού παραλίας και παρακολούθησης ένα θέμα που φαίνεται ότι τους απασχολεί ιδιαίτερα. Επιπλέον, οι περισσότεροι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το πρόβλημα των θαλασσίων απορριμμάτων και το ενδιαφέρον τους να εργαστούν στο θέμα αυτό με τους μαθητές και τα σχολεία τους.

Οι εκπαιδευτές του σεμιναρίου ήταν η Βίκυ Μαλωτίδη από το MEdIES και ο Γιάννης Πεσματζόγλου από την HELMEPA στις 26/02 και η Ηρώ Αλάμπεη από το MEdIES και στα δύο σεμινάρια (26 και 27/02). Τα σεμινάρια συνδιοργανώθηκαν με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α ‘Αθήνας. Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στους Υπευθύνους Περιβαλλοντικής, κα. Μαρία Δημοπούλου και κ. Μανώλη Χατζηελευθερίου καθώς και στα σχολεία που μας φιλοξένησαν: το 3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου και το 130ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.