Το Παγκόσμιο Δίκτυο Μουσείων Νερού εγκαινίασε επίσημα την online Έκθεση «Το νερό που θέλουμε (The Water We Want)» με έργα μαθητών από πολλές χώρες του κόσμου! Παρά τις δύσκολες συνθήκες που προξένησε το ξέσπασμα του COVID-19, περίπου 7.000 μαθητές συμμετείχαν συνολικά στον αντίστοιχο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Δίκτυο των Μουσείων το διάστημα Οκτ. 2019 – Απρ. 2020 και στον οποίο προσκάλεσε μαθητές 6 ως 18 ετών να εκφράσουν τις σκέψεις και τις ιδέες τους για την κληρονομιά του νερού αλλά τις απειλές των υδάτινων πόρων μέσα από: βίντεο, ζωγραφιές και φωτογραφίες.

Η ‘Εκθεση περιλαμβάνει τα έργα των μαθητών και των σχολείων που ξεχώρισαν (102 έργα συνολικά) ενώ η κριτική επιτροπή επέλεξε τους 6 τελικούς νικητές (2 ανά κατηγορία και ανά ηλικιακή ομάδα 6-12, 12-18). Οι νικητές και οι ειδικές αναφορές ανακοινώθηκαν στις 18 Μαΐου 2020 στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων ενώ η πρώτη επίδειξη της Έκθεσης έγινε ήδη με την υποστήριξη της Ολλανδικής Εθνικής Επιτροπής του International Hydrology Programme (UNESCO) στις 27 Μαΐου κατά τη διάρκεια ενός Συμποσίου.

Η έκθεση φιλοξενεί έργα μαθητών από την Ελλάδα και συγκεκριμένα, των σχολείων:

– Δημοτικό Σχολείο Πλακιά Κρήτης  (ζωγραφιά)

– Εκπαιδευτήρια Πολυχρονάκου (Σπάρτη) (ζωγραφιά)

– 1ο  ΕΠΑΛ Αγρινίου (ζωγραφιά, φωτογραφία και βίντεο)

– 1ο  Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου (βίντεο)

– Δημοτικό Σχολείο Αρκιών (βίντεο), το οποίο κέρδισε ειδική διάκριση (special mention)!

Η online έκθεση είναι προσβάσιμη από smart phones, tablet, PC και tables. Μπορεί να αξιοποιηθεί από εκπαιδευτικούς (και όχι μόνο) ως εκπαιδευτικό εργαλείο αλλά και για να προσφέρει τα ερεθίσματα για σκέψη και δημιουργία. Απολαύστε την στο σύνδεσμο: http://thewaterwewant.watermuseums.net/

Το ΜΙΟ-ΕCSDE/MEdIES συμμετείχε στη διοργάνωση του διαγωνισμού σε Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Μεσογείου.

Δείτε εδώ άρθρο στην ΕΡΤ για τον διαγωνισμό!